İçeriğe geç

Amade Ne Demek Tdk

Amade olmak ne demek TDK?

Amade, “hazır” anlamına gelen bir kelimedir. Emrinizde olduğunda, emrinizdeyim ve istediğiniz her şeyi yapmaya hazırım demektir. Genellikle, birinin istediği her şeyi yapmaya hazır olan kişiler, “Emrinizdeyim” diyerek kendilerini ilan ederler.

Amadenin anlamı nedir?

(ﺁﻣﺎﺩﻩ) sıf. (Pers. āmāde, āmāden “hazırlamak, hazırlamak” kelimesinden) Hazır: “Senin emrindedir.” Tîğ-i cevrinle beni yok et, her nefeste hazırım (Leskofçalı Galib).

Kalbim emrine amade ne demek?

Emrinizde olmak, size söyleneni yapmaya istekli olmak anlamına gelir.

Amadelik ne demek?

ÜLKELERE GÖRE NÜKLEER SANTRAL KULLANILABİLİRLİĞİ YÜZDE OLARAK NOT: Kullanılabilirlik faktörü, bir santralin elektrik üretebildiği sürenin toplam süreye bölünmesiyle elde edilen bir parametre olup, santralin işletme performansını gösterir.

Ömrüm ömrüne amade ne demek?

Sana söyleneni yapmaya gönüllü olmak, emrinde olmak demektir.

Amade tahmin nedir?

UV Hızlandırılmış Yaşlandırma Test Odası, malzemenin hızlandırılmış yaşlanma koşullarına tabi tutulmasıyla, nispeten kısa bir zaman diliminde uzun vadeli performansın tahmin edilmesini sağlar.

Ahmed ismi anlamı nedir?

Ahmet ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “çok övülen”, “övülmeye değer kişi” veya “en çok övülmeye değer” anlamına gelir. Hz. Muhammed için kullanılan isimlerden biri olduğu için İslam inancında özellikle önemli bir yere sahiptir.

Alzade ne demek?

Azade, ikinci dizesi olmadan da anlam ifade edebilen tek dizelik ve ölçülü bir nazım biçimidir. Bazen bir beyitteki iki dize birbirleriyle hiçbir ilişki içinde değildir. Bazı durumlarda dizeler ayrı kabul edilir ve azaza olarak adlandırılır.

Duraladı ne demek?

Tereddüt, şaşkınlık, duraklama: Hey anneanne kapıyı aç dedi! Kadın durakladı ve sordu: “Ne yapacaksın?” (Bekir Büyükarkın).

Emirlerine amadeyim ne demek?

Birinin emrinde olmak, onun emirlerine derhal cevap vermeye hazır olmak demektir.23.09.2016 Birinin emrinde olmak, onun emirlerine derhal cevap vermeye hazır olmak demektir.

Herze söylemek ne demek?

[1] (‘) Saçmalık, saçmalık.

Işımak nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Yayınla.

Emre amadelik nedir?

Güneş enerjisi santralinin performansını iyileştirmek için en önemli önlemlerden biri “kullanılabilirlik oranını” artırmaktır. “Kullanılabilirlik”, bir santralin çalışır durumda olduğu saatlerin toplam geçen zamana oranıdır.

Emre amadelik garantisi nedir?

Hizmet sözleşmelerinin daha uzun vadeli risk seçenekleri içerdiği göz önüne alındığında, kullanılabilirlik garantisi taraflar için giderek daha önemli hale geliyor. Kullanılabilirlik garantisi basitçe rüzgar türbinlerinin tedarikçi/hizmet sağlayıcı tarafından çalışır durumda tutulacağı anlamına gelir.

Maluller ne demek?

Madde 44 – Herhangi bir sebeple vücutlarındaki bir arıza veya tedavi edilemez bir hastalık sebebiyle görevlerini yapamayanlara (engelli) denir ve bunlar hakkında bu Engelliler Kanunu hükümleri uygulanır.

Âmil olmak ne demek?

İslam tarihinde genel olarak memurlar ve özellikle vergi memurları için kullanılan bir terim. İslam’ın beş şartından biri. Tefecilik vergisini toplayan memur.

Madilik ne demek TDK?

Madilik (yapmak): kötü (yapmak).

Amak ne demek TDK?

Yol, iş, davranış ve tavırda düzenlilik. 2. Kavrama, kavrama. -amak ekinin sonucudur.

Aram ne demek TDK?

Göktürk ve Uygur metinlerinde “festival” terimine Hint-İran dillerinden gelen rāma kelimesiyle karşılık verilir. Sanskritçede rāma’nın anlamı “sevinç, haz, huzur, mutluluk, dinginlik”tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir