İçeriğe geç

Aksaray Hangi Illere Yakın

Aksaray hangi şehre yakın?

Niğde’nin kuzeybatısında, Konya’nın doğusunda ve Ankara’nın güneydoğusunda yer alır.

Aksaray hangi ilden ayrıldı?

Cumhuriyet dönemine kadar Konya’ya bağlı bir sancak olan Aksaray, 1920 yılında il olmuş, 1933 yılında il statüsü kaldırılarak Niğde’ye ilçe olarak bağlanmış, 15 Haziran 1989 tarihinde ise tekrar il olmuştur.

Aksaray Ankara’ya yakın mı?

Aksaray ile Ankara arası mesafe yaklaşık 241 km’dir. Kamil Koç ile Aksaray’dan Ankara’ya yolculuğunuz yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Aksaray Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

İller listesi№İlYıl46Aksaray202347Yozgat202348Edirne202349Düzce202377 satır daha

Aksaray Niğde arası kaç km?

Aksaray ile Niğde arası mesafe 112 km olup en hızlı uçuşumuzla yaklaşık 1 saat 35 dakika sürmektedir.

Aksaray mı büyük Niğde mi?

1933 yılında çıkarılan bir kanunla Niğde’ye ilçe olarak bağlanan Aksaray, nüfus, alan ve kalkınma bakımından bağlı olduğu Niğde ilinden ileride olduğu için bunu kabullenememiştir.

Aksaraylılar Alevi mi?

Aksaray ise sekiz ilçesi ve yüzü aşkın köyüyle dördüncü sırada yer alıyor.

Aksaray neyi meşhur?

Aksaray’ın nefis geleneksel lezzetleri arasında milföy böreği, kompres, sepe, erişte, kuskus pilavı, poğaça, mantı, kuru fasulye, soğan, çuval böreği ve arabası en ünlüleri arasındadır.

Aksaray hangi ilçeye bağlıdır?

1933 yılında Aksaray ilinin kapatılmasıyla tekrar Niğde iline bağlı bir ilçe olmuştur. Daha sonra 1989 yılında 3578 sayılı kanunla Aksaray ilinin yeniden kurulmasıyla bu ilin merkez ilçesi olmuştur. Ağaçören: TÜİK verilerine göre ilçenin 2022 yılı nüfusu 7.577 olup rakımı 1,5 metredir.

Kayseri Aksaray arası kaç saat sürüyor?

Kayseri’den Aksaray’a kaç saat sürüyor? Kayseri ile Aksaray arasındaki en hızlı uçuşumuz yaklaşık 1 saat 25 dakika sürüyor.

Konya Aksaray arası kaç kilometredir?

Konya ile Aksaray arası kaç kilometre? Konya ile Aksaray arası mesafe yaklaşık 140 km’dir. Kamil Koç ile Konya’dan Aksaray’a yolculuğunuz yaklaşık 1 saat 20 dakika sürecektir. Bu, hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Aksaray Aşti arası kaç km?

Tüm destinasyonlarımızı keşfedinÇevrimiçi ödemeEvetMesafe201 kmDirekt bağlantıEvet

Aksaray ili hangi illere yakın?

Aksaray; Edirne, İstanbul, Ankara, Adana, İskenderun karayolu ve Samsun, Kayseri, Konya, Antalya karayolu üzerinde yer almaktadır. 33. ve 35. derece doğu meridyeni ile 38. ve 39. derece kuzey arasında yer almaktadır. Doğuda Nevşehir, güneydoğuda Niğde, batıda Konya, kuzeyde Ankara ve kuzeydoğuda Kırşehir ile çevrilidir.

Türkiye’nin en küçük şehri neresi?

Yalova, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olup, 105 km ile denize en uzun kıyı şeridine sahip turizm illerinden biridir.

Aksaray iklimi nasıl?

____İklim: Aksaray ili orta iklim kuşağında yer alır ve soğuk karasal iklim tipine sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Yağış genellikle ilkbahar ve kış aylarında görülür. Ortalama yağış miktarı (son 40 yıl) 340 mm’dir (kg/m²).

Aksaray nereye bağlı İstanbul?

Aksaray, İstanbul’un Fatih ilçesinde Vatan Caddesi ile Millet Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan bir mahalledir. Unkapanı, Fatih, Laleli, Fındıkzade ve Yenikapı semtleriyle çevrilidir. Bu yer 2009 yılına kadar idari teşkilatta Çakırağa semti olarak adlandırılıyordu.

İl Aksaray İstanbul arası kaç km?

İstanbul’dan Aksaray’a en ucuz otobüs biletini bulun. Kamil Koç ile İstanbul’dan Aksaray’a seyahat etmek ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 827 km km’dir ve yolculuk yaklaşık 9 saat 31 dakika sürer.

Aksaray hangi ilimize bağlıdır?

AKSARAY HANGİ BÖLGEDEDİR? Bu il, Türkiye’nin yedi bölgesinden biri olan Orta Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Bu bölgenin Konya bölümünde yer almaktadır. Bu şehri çevreleyen iller; Kırşehir, Ankara, Konya, Niğde ve Nevşehir’dir.

Aksaray hangi havaalanına yakın?

Hava Yoluyla Aksaray’a Ulaşım Hava yolu ile şehre ulaşmak isteyenler için Aksaray’a en yakın havalimanı Nevşehir Kapadokya Havalimanı’dır. Nevşehir Havalimanı ile Aksaray arasındaki mesafe 77 km olup yaklaşık 1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karkamış Escort