İçeriğe geç

Tdk Sözlük Seğirtmek Ne Demek

Seğirtmek hangi dilde?

Seku – ceket. Basketbol – hızlı öksürük – hızlı koşu. Serpene – kamelya, çiçek yatağı.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Seğirti ne demek?

Kas seyirmesi (miyokimi), kaslarda istemsiz olarak oluşan küçük genlikli kasılmalardır.

Duruşmak ne demek TDK?

TDK anlamına göre duymak, tartışmak ve münakaşa etmek anlamında kullanılabilir. Hesaplaşmak, yüzleşmek, hizmet etmek ve çalışmak anlamına gelir. Yargılama, yüzleşme, hesaplaşma olarak algılanabilir. Dürüşmek, Türkçe kökenli bir kelimedir.

Seğirtmek ne demek TDK?

Seğirtmek kelimesi Türkçe bir kelime olup vakit kaybetmeden, oyalanmadan bir yere çabuk gitmeye çalışmak anlamına gelir.

Seğirtmek kelimesinin kökü nedir?

Acele edin, acele edin.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Hemşir TDK var mı?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki literatürümüzde “hemşire” diye bir kelime yoktur. Bu mesleği icra eden herkes, ister erkek ister kadın olsun, “hemşire”dir.

3 Nokta Ne Anlama Gelir TDK?

“Üç Nokta” sözcüğünün güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Eksik cümlelerin başında veya sonunda yan yana gelen noktalama işaretinin adıdır (…)

Seyirmek mi seğirmek mi?

sēkri-mek “zıplamak” < sēk-mek) Vücudun herhangi bir yerinin derisi ve altındaki kaslarla hafifçe oynamak, hareket etmek ve titremek: Taze sarma yaprakları / İçinde kıyma var / Bugün gözüm seğirdi / Yakın geleceğin gelişi (Mâni – Ö. T.S.). Sol gözümün alt kapağı devamlı seğiriyordu (Burhan Felek).

Seğirmek ne demek marifetname?

Seğir-nâme, ihtilâc-nâme olarak da bilinir; baştan ayağa kadar çeşitli uzuvların veya vücut uzuvlarının hafif hareketinden yola çıkarak geleceğe dair dilek, tahmin ve yargılarda bulunulan eserlerin genel adıdır.

Seğirmek neden olur?

Hıçkırık, uyku bozuklukları, stres veya kaygı, enfeksiyonlar, nörolojik hastalıklar, sinir ve omurilik yaralanmaları, genetik bozukluklar, kimyasal veya ilaç zehirlenmeleri, yetersiz beslenme gibi faktörler nedeniyle yanlış kas aktivasyonu meydana gelir.

Mürafaalı ne demek?

Murafaa kelimesi, insanların hukuki bir anlaşmazlığın sonuçlanmasının ardından daha yüksek bir mahkemeye başvurdukları durumu ifade eder. Ayrıca davanın alt mahkemeden daha yüksek mahkemeye aktarılması olarak da tanımlanır. Bu, mahkemede ileri sürülen itirazların ve iddiaların daha yüksek bir mahkeme tarafından incelendiği bir durumdur.

Davalı ne demek eski Türkçe?

Davalı, eskiden “müddeialeyh” adıyla bilinen, kendisine karşı hukuk davası açılan gerçek veya tüzel kişidir.

Tanimlama ne demek TDK?

Bunu, “açık ve seçik olmayan bir sözcüğün, olayın, durumun, imgenin, simgenin veya işaretin ne anlama geldiğini ifade etmek ve değerlendirmek” şeklinde ifade edebiliriz. Sözcük tanımı ise anlamdan çok daha geniş ve ayrıntılı bir terimdir.

Şeşbeş hangi dilde?

i. (Farsça: “altı” ve Türkçe: “beş” ve “beş”) Tavla ve zar oyunlarında, atılan zarın bir yüzünün altı, diğer yüzünün beş geldiği oyun sayısı altı-beştir.

Kars’ta patatese ne denir?

Rusça değil ve Erzurum Kars bölgesinde kullanılıyor. Sanırım I. Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesi’ndeki Alman askerleri için kullanılan Kartofel (Alman patatesi) kelimesinden geliyor.

Buymak hangi yöre?

📝 Eskiden “çok soğuk” anlamına gelen Buymak kelimesinin kökeni Kuzey Asya’da yaşayan Türklere dayanmaktadır.

Lazut hangi dilde?

Laz lazut’i (aynı anlama gelen) kelimesinin Türkçeden veya ortak bir kaynaktan gelmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karkamış Escort