Lezzetli patlamış mısır nasıl yapılır?
Patlamış mısır tarifi nasıl yapılır? Mısırı tencereye koyun. Sonra yağı ekleyin. Karıştırın ve kapağı kapatın. Tüm mısır patlayana kadar düşük ila orta ateşte pişirin. Afiyet olsun!24 Aralık 2023
Soslu mısır patlağı nasıl yapılır?
Soslu patlamış mısır tarifi nasıl yapılır? Büyük bir tencerede tereyağı ve yağı eritelim, tuz, karabiber ve karabiber ekleyelim, bir kaşıkla karıştıralım ve üstüne patlamış mısırımızı dökelim. Kapağı kapatalım. Patlama sesleri durduğunda bir tabağa alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tereyağlı patlamış mısır nasıl yapılır?
Talimatlar 7 ila 9 litrelik bir tencerede, orta-yüksek ateşte 2 yemek kaşığı arıtılmış tereyağını ısıtın. Erimiş tereyağına birkaç patlamış mısır tanesi ekleyin ve patlamalarını bekleyin. Patladıktan sonra kalan fasulyeleri ekleyin; çevirin ve tereyağı ile kaplayın. Üzerini kapatın; ateşi orta-düşüğe düşürün. Nasıl yapılır: 7 ila 9 litrelik bir tencerede, orta-yüksek ateşte 2 yemek kaşığı arıtılmış tereyağını ısıtın. Erimiş tereyağına birkaç patlamış mısır tanesi ekleyin ve patlamalarını bekleyin. Patladıktan sonra kalan fasulyeleri ekleyin; çevirin ve tereyağı ile kaplayın. Üzerini kapatın; ateşi orta-düşüğe düşürün.
Evde baharatlı patlamış mısır nasıl yapılır?
Baharatlı Patlamış Mısır Tencereye yağ, tuz ve mısır ekleyin. Mısır patlamak üzereyken, tatlı kırmızı biber, kimyon, karabiber, kekik ve sarımsak tozu gibi en sevdiğiniz baharatları ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve patlamasına izin verin. Sonra lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.
Sinemadaki gibi patlamış mısır nasıl yapılır?
Öncelikle tencereye yağımızı koyup tuz ve mısırı ekleyip hepsini güzelce karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp patlatalım. Bir kase alalım, patlamış mısırımıza bir tatlı kaşığı yağ ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir?
Yağ ısıyı çabuk ilettiği için mısırın daha çabuk patlamasını sağlar. Patlamış mısırınızı tuzlu seviyorsanız biraz tuz ekleyip karıştırma işlemini tekrarlayabilirsiniz. Bu arada ocağı çok fazla açmanıza gerek yok. Mısıra daha fazla baharat ekleyerek tadını çeşitlendirebilirsiniz.
Patlamış mısıra köri konur mu?
Mısır koçanları yağa eklenir. Yağ ısınmaya başlayınca tuz, köri ve kırmızı biber eklenir. Bir kaşıkla karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Soslu mısır sosunda ne var?
Mısır taneleri mısır pişirme ekipmanlarına yerleştirilir; biber salçası, domates salçası, kırmızı ve karabiber, kırmızı biber tozu ve tuz gibi malzemelerle birleştirilir. Mısırın patlamaması ve istenilen lezzeti vermesi için suyun tamamen kuruması çok önemlidir.
Hardallı gong nasıl yapılır?
Bal-hardal gongu için, karışıma bal-hardal, zerdeçal ve maydanoz-soğan tozu ekleyip karıştırıyoruz. Pişirmek için, şimdi fırın tepsisine pişirme kağıdı koyuyoruz, kalıbı ve karışımları mumlu kağıdın üzerine yerleştiriyoruz ve gong çıtır çıtır olana kadar 120 derecede fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Karamelli patlamış mısır nasıl yapılır?
Karamelli patlamış mısır tarifi nasıl yapılır? Bir tencereye yağ, tuz ve mısırı koyun, mısırları patlatmak için tencereyi sallayın. Şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın. … Üzerine sütü dökün. … Ateşten alın ve 10 dakika soğumaya bırakın.
Patlamış mısır çeşitleri nelerdir?
Patlamış mısır çeşitleri. Patlamış mısır iki türe ayrılır: kelebek patlamış mısır ve mantar patlamış mısır. Patlamış mısır 1 kg ve 500 gr gibi paket boyutlarında mevcuttur.
Tereyağlı mısır nasıl yapılır?
Bardakta mısır nasıl yapılır? Mısırınızı koçandan çıkarın. Tencereye tereyağını alın ve mısırı içine koyun. Baharatları ve tuzu ekleyin ve peynir eriyene kadar iyice karıştırın. Afiyet olsun.
En güzel patlamış mısır nasıl yapılır?
Mısır tanelerini tencereye koyun ve kapağı kapatın. Mısır tanelerinin tencerede eşit şekilde dağıldığından emin olmak için tencereyi sallayın. Mısır taneleri patlamaya başlayana kadar kapağı kapalı tutun. Patlama sesi durduğunda tencereyi ocaktan alın ve kapağı açın.
Balli patlamış mısır nasıl yapılır?
Tencereye yağ ve tuz koyup mısırımızı içine atıyoruz. Sonra bir kaseye tuzlu ot, sarımsak tozu, zerdeçal, hardal ve balı koyup karıştırıyoruz. Bu karışımı patlamış mısırımızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Bir fırın tepsisine koyup 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
Patlamış mısıra kajun baharatı konur mu?
Üzerlerine tuz ekleyelim. Patlayacak kıvama gelince fesleğen ve Cajun baharatını ekleyip kapağını kapatalım.
En iyi patlamış mısır hangisi?
En iyi patlamış mısır. Duru Popping Corn, %99 patlama oranıyla yerli üretim en iyi patlamış mısır çeşididir.
Patlamış mısıra tuz ne zaman atılır?
Tuz ekleme zamanlaması da en önemli ipucu. Mısırın tuzu iyi emmesini sağlamak için tuzu kavurma sırasında, yani karıştırırken eklemelisiniz. Mısırın rengi değişmeye başladığında tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında tencere kapağı açılmadan ara sıra sallayarak karıştırılmalıdır.
Hardallı gong nasıl yapılır?
Bal-hardal gongu için, karışıma bal-hardal, zerdeçal ve maydanoz-soğan tozu ekleyip karıştırıyoruz. Pişirmek için, şimdi fırın tepsisine pişirme kağıdı koyuyoruz, kalıbı ve karışımları mumlu kağıdın üzerine yerleştiriyoruz ve gong çıtır çıtır olana kadar 120 derecede fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Patlamış mısıra hangi yağ konulur?
Patlamış mısır için katı yağlar yerine yağ alternatiflerine başvurmalısınız. Özellikle ayçiçek yağını tercih edebilirsiniz. Katı yağlar, özellikle tereyağı, tüm mısır patlayana kadar yanabilir. Yağ yandığında koyu renkli ve acı bir tada sahip patlamış mısır üretir.